03323511700 destek@safasaglik.com Randevu Al

Çocuklarda Oyun Terapisi Neden Önemli?

Çocuklarda Oyun Terapisi Neden Önemli?

Çocuklarının ileride sorun yaşamasını istemeyen ebeveynler bir dizi tedbir almak zorundalar. Eskiden çocuk yetiştirmek veya ebeveyn olmak daha kolay olurken, günümüzde artan nüfus, iş sorunları, hayat mücadelesi daha zorlu bir hale gelmiş durumda. Haliyle ailelerin daha fazla sorun yaşadıklarını düşünürsek, çocuklarına da bunları yansıtmak zorunda kalıyor. Sadece çocuklarınızın yanında konuşmak dahi, çocuğun etki altına girmesine neden oluyor. Bunun yanı sıra, ne yazık ki tüketilen besinler, çocuğun çeşitli işlevlerini daha geç ya da sorunlu yaşamalarına neden oluyor. 

Özellikle altını ıslatma, hiperaktivite, dikkat eksikliği gibi sorunlar çocukların sıklıkla karşılaştıkları durumların başında geliyor. Bu durumlara karşın çocuklarda oyun terapisi oldukça önemli oluyor. Peki nedir çocuklarda oyun terapisi diye merak ediyorsanız, detaylı bir şekilde anlatalım. 

Oyun Oynayarak, Çocukların Öğrenmelerini Sağlayın

Çocuklar özellikle oyun oynadıklarında dünya ile bağlarını koparıp, hayal dünyasında yaşamaya başlıyorlar. Çocuklar oyun oynadıkları zaman güçlü bir hayal gücüne sahip oldukları gibi, dikkatlerini de bu yöne veriyor. Kısacası oyun oynarken, normal şartlarda sorunlarının neler olduğunu anlatmak ve bunu oyun gibi anlatarak bu sorunları aşmalarını sağlamak mümkün. Elbette ki bunu iyi eğitim almış terapistlerin yapması gerektiği için, Safa Sağlık ve Danışmanlık Merkezi olarak Konya'da uygulamış olduğumuz terapiler ile çocukların sorunlarını aşmalarını sağlıyoruz.

Çocukluk döneminde yaşanan sorunlar ilerleyen yaşlarda daha büyük sorunları beraberinde getireceği için, mutlak suretle iyi bir terapi almak ve çocukların bu sorunları aşmalarını sağlamak gerekir. Çocuklarda özellikle kendini ifade edememe sorunları da sıklıkla yaşandığı için, bu sorunları aşmalarını sağlamak, eğitim sürecinde de daha başarılı olmalarını sağlayacaktır. 

Ergenlik Döneminde Terapinin Önemi

Sadece çocukluk döneminde değil, buluğ çağında ve ergenlik döneminde de terapi alınması önemlidir. Sadece çocukluk döneminde kalan sorunlar için değil, aksine yeni oluşan sorunlar içinde terapi alınması, çocuğunuzun işlerini daha iyi halletmesini sağlar. Bu bağlamda terapinin aslında her yaşta önemli olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Çocuklar için oldukça önemli olan terapiler, yaşamış olduğu sorunların yanı sıra, yeni oluşacak sorunları da aşmalarını sağlayacaktır. Psikolojik danışmanlık çocukların ve ergenlerin sıklıkla tercih etmiş oldukları yöntemler arasında yer alıyor. 

Bilhassa geleceğe yön verirken, çocukların daha başarılı ve ayakları üzerinde duran bir birey olmalarını sağlamak tamamen çocuğunuzu iyi tanımanız ile alakalıdır. Ne kadar iyi tanıdığınızı düşünseniz de, bir birey olarak çocuğunuzun da sizden gizleyeceği sorunları olacaktır. Bunu sizinle konuşmak yerine uzman terapistler ile konuşmaları, daha etkin sonuçlar almalarını sağlayacaktır. Bu nedenle terapilerin eksiksiz bir şekilde alınmasına dikkat etmelisiniz. 

Psikolojik Destek Almak Neden Önemli?

İnsan taşıyamayacağı yükten fazlasını sırtlanmaz. Bu doğru ancak, her geçen gün daha zorlu bir hale gelen dünyada, her gün yaşanan sıkıntılar bitmek yerine, yenileri ile karşılaşmamıza neden oluyor. Sürekli sorunlar ile mücadele etmek insanı zamanla yoruyor olsa da, asıl önemli olan bu süreçte destek bulmak olacaktır. İşte bu destek sadece etrafınızdaki insanlar tarafından değil, tamamen tarafsız olarak sizi dinleyen, sorunlarınız ile ilgili sorular soran, cevapları toplayan ve nasıl mücadele edeceğinizi anlatan psikologlar ve terapistler ile mümkün olacaktır.

Konya Psikolojik destek almak isteyenler için merkezimiz bu konuda yetkin psikologlar ve terapistler ile hizmet veriyor. Buna göre istediğiniz desteği alarak sorunlarınız ile daha iyi mücadele edecek ve birçok sorununuzu da aşmış olacaksınız. Üstelik terapistler ile sadece kendiniz için değil, çift terapisi, evlilik terapisi, sağlık sorunlarına karşın terapiler, cinsel terapi gibi önemli konularda da destek alabilirsiniz.