03323511700 destek@safasaglik.com Randevu Al

Kolay zayıflama yöntemleri

 KİLO VERME 

                  Kilo verme döneminde kişiyi en çok zorlayan noktalardan birisi de diyetlerdir. Diyet yapıyorum psikolojisi kişinin vücudun da stres hormonu dediğimiz kortizonun salgılanmasına neden olmaktadır. Bu hormon ise kişinin kilo verme dönemini zorlaştırır. Bireyler kilo verme döneminde mümkün olduğu kadar kendini rahat hissetmelidir. Kişinin kendini rahat hissedebilmesinin noktalarından birisi ise, bu dönemde kendine uygun olan yöntemi seçmeli ve bu yöntemi benimsemesidir. Bu doğrultu da bir psikolog ve aynı zamanda bir hemşire olarak danışanlarımın  kilo verme döneminde onların ruhsal süreçlerini her zaman ön planda tutmaya çalışmaktayım. Gerektiğinde ise onlara bu konu da rezonans terapi ile destek vermekteyim.  Kişinin kendini bu dönemde rahat hissedebilmesinin önemi aynı zamanda sürecin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesinin de kriteri dir.

              Sağlıklı bir kilo verme kişiye özel durumlardan geçmektedir. Kişinin kilo vermesi elbette zaman alacaktır. Ve zaman içerisinde kişi kendini ne kadar rahat hissederse süreç o kadar başarılı geçer. Sağlıklı bir kilo verme, kişinin var olan kilosu üzerinden hesaplanır.  Kişinin yaşı, cinsiyeti, kronik hastalıkları vb. durumların değerlendirilmeden şunları şunları yapın veya şunları şunları kullanın ayda en az 10 kilo verirsiniz gibi söylemler çok yanlıştır. Her birey özeldir. Ve içinde bulunduğu durum ve hikayesine göre değerlendirilmelidir. Örneğin; 100 kilo olan bir birey 1 ay içerisinde en az kilosunun % 5’ini en fazla da %10’nu vermesi beklenir. Bu rakamların altında kalmakta sıkıntılıdır. Üstüne çıkmakta. Safa sağlık merkezime başvuran danışanlarımız da böyle bir durum yaşandığında burada ki hekimlerimiz ile durumun neden böyle olduğuna dair araştırmalar yapıp sorunun nedenini tespit edip çözüme kavuşturmaktayız. Bu hesap üzerinden sizde kendi sağlıklı kilo verme sürecinizi hesaplayabilirsiniz.

Lütfen kendinizi bir başka kişiyle karşılaştırmayınız. Özellikle de yaş ve cinsiyet açısından fark olanlarla. Kilo verme döneminde yapılan en büyük hatalardan birisidir budur. Aynı zaman da kendinize karşı da haksızlık etmiş olursunuz. Eğer kilo vermek istiyorsanız, bu döneme girmeden sırasıyla yapmanız gereken şeyler vardır. Bunu bir hazırlık aşaması olarak düşünebilirsiniz. Aynı zaman da bu durum kilo verme yolculuğunuz da sizi nelerin beklediğini ve ne tür zorluklarla karşılaşabileceğinize dair bir ön görüye sahip olmanızı sağlar.

Kilo Vermek İçin Yapılması Gerekenler ;

  1. Öncelikle bir Dahiliye veya Endokrinoloji bölümüne gidip muayene olmanızı hatta doktorunuz gerek görürse kan tahlili vermenizi tavsiye ederim. Çünkü kilo verme sürecinde sizi sıkıntıya düşürebilecek ve hatta kilo almanıza neden olan fiziksel nedenler ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumlar çözülmeden kilo verme dönemine girerseniz, sonuçlar istediğiniz gibi gitmeyebilir. Sizde ciddi moral bozukluğuna sürükleyebilir ki, bu dönemde olmasını hiç istemeyeceğimiz durumlardan birisidir. Hatta belki kilo vereyim derken ruhsal sağlığınızı kaybedebilirsiniz.
  2. Kabızlık durumu? Eğer rahat bir şekilde kilo vermek istiyorsanız. Kesinlikle kabız olmamalısınız. Kronik bir kabızlık söz konusu ise bu durum mutlaka detaylı bir şekilde ela alınıp çözüme kavuşturulup daha sonrasın da kilo vermek için harekete geçilmelidir. Safa sağlık merkezimiz de kronik kabızlıkları ortadan kaldıracak bir takım çalışmalarda yapmaktayız. Eğer kabızlığınız kronik değilse, yani dönem dönem oluyorsa bu durumu ortadan kaldırmak için neler yaptığınız çok önemli. Umarım kuru kayısı tüketmiyorsunuzdur? Kuru kayısı ve kuru meyvelerin Glisemik İndeksleri çok yüksektir. Yani yağ yapıcı etkileri çok yüksektir. Kabızlığı çözücez diye aman daha fazla kilo almayasınız!
  3.  Günlük su tüketimi? Gelelim bir diğer önemli konuya. SU!  Yine günlük su tüketimi kişinin var olan kilosuna göre değişiklik gösterecektir. Her 20 kiloya 1 litre su düşmektedir. Bu bilgiyle siz de günlük su ihtiyacınızı hesaplayabilirsiniz. Vücudunuzun yeterince su aldığına dair belirtileri idrar renginizden kontrol edebilirsiniz. İdrar renginiz su rengi olduğu zaman vücut o ana kadar yeterince su aldığının göstergesidir. Peki uzmanlar neden bu kadar suyun önemi üzerinde duruyor?. İnsan vücudunun %70’i sudan oluşmaktadır. Hal böyle olunca bütün sistemlerimiz su üzerinden faaliyet gösteriyor. Gelelim bizim konumuz için suyun önemine. Kilo verme sürecine girmiş birisi için neden önemli onun üzerinde duracak olursak. Eğer zayıflama döneminde ağırlıklarınızın yağdan gitmesini istiyorsanız mutlaka su tüketmelisiniz. Eğer su tüketimi yeterince olmazsa bütün emeklerin heba olabilir.  Diyetime uyuyorum ama yine de veremiyorum diyorsanız nedenlerinden birisi vücudunuzun susuz kalmasıdır. Bizden söylemesi netice de hayal kırıklığına uğramanızı istemeyiz.

 

                Ve şimdi tüm bu hazırlıkları yaptıysanız artık sürece başlayabilirsiniz. Safa sağlık merkezimiz de, sizlere konforlu bir kilo verme süreci sunmaya çalışmaktayız. Ve bu doğrultu da, herhangi bir diyet listesi size vermiyoruz. 3 hafta için geçerli yasaklı gıdalar haricin de diğer besinlerden arzu ettiğiniz kadar yiyebilirsiniz. Bu yasaklı gıdalar; buğdayın girdiği her şey, şekerin girdiği herşey, patates ve pirinç. Bu gıdaların Glisemik İndeksleri çok çok yüksektir. Yani yağ yapıcı etkileri çok fazladır. Safa sağlık merkezimiz de uygulamış olduğumuz biorezonans terapinin amacı bu gıdaları hayatınızdan kolayca çıkarabilmektir. Eğer tatlı krizlerim oluyor, kendimi yemek yemeden alamıyorum, kendime hakim olamıyorum, ekmeksiz bir yaşam düşünemiyorum, bir türlü doymak bilmiyorum diyorsanız bu yöntem size göre olabilir.

Biorezonans terapilerine dahil edemediğimiz kişiler kalp pili taşıyan, epilepsi tanısı olanlar ve 7 yaş altı çocuklardır.